loading
 • Crossland preia partea frontală prezentată în premieră de noul Opel Mokka
 • Opel Vizor acoperă întreaga parte frontală și integrează grila radiatorului și farurile
 • Nivel de echipare sportiv GS Line+ cu schemă de culori distinctă, negru cu roșu
 • Versatilitate extraordinară: scaune spate glisante și portbagaj cu volum de până la 1.255 de litri
 • Confort excelent: opțional cu noile scaune ergonomice, certificate AGR, cu tapiserie Alcantara
 • Conducere dinamică: inginerii Opel au îmbunătățit șasiul și direcția
 • Motorizări eficiente, cu emisii reduse
 • Pentru fiecare suprafață: acum cu sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip
 • Comenzile vor putea fi plasate în curând, iar autovehiculele vor sosi la reprezentanțele din Europa la începutul anului 2021

 

 Primele imagini cu noul Opel CrosslandRüsselsheim.  Compact la exterior, foarte spațios și versatil la interior, cu aspect de SUV. Acesta este noul Opel Crossland, primul model care a adoptat noua față inconfundabilă a mărcii, prezentată doar cu câteva săptămâni în urmă de noul Opel Mokka. La fel ca modelul Mokka, noul Opel Crossland renunță la X-ul din numele său. Pe lângă design, Opel a îmbunătățit șasiul și direcția modelului Crossland și a adăugat un nivel de echipare sportiv GS Line+, precum și sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip.

Integrând în mod organic grila radiatorului și farurile, Opel Vizor acoperă întreaga parte frontală a autovehiculului. Acesta extinde optic lățimea și organizează partea frontală cu un număr redus de elemente. Emblema legendară a mărcii domină partea centrală. Opel Vizor va deveni parte a designului tuturor autovehiculelor Opel care vor apărea în cursul anilor 2020, având ca scop îmbinarea unui număr tot mai mare de tehnologii de top.

În partea din spate, luminile cu tentă închisă accentuează designul tipic Opel în formă de aripi al luminilor, iar suprafața neagră ultra-lucioasă a hayonului (disponibilă în combinație cu acoperișul negru) face noul Crossland să pară mai lat și mai robust.

Alte noutăți sunt scuturile de protecție față și spate (vopsite argintiu în cazul variantei Ultimate), proiectoare de ceață față cu LED (cu ornament cromat pentru variantele Ultimate și Elegance), bandouri cromate pentru uși, pentru nivelul de echipare Ultimate, precum și o gamă de jante din aliaj ușor de 16 și 17 inch. Jantele de 16 inch sunt disponibile în variantele argintii, bicolore și negru ultra-lucios, în timp ce jantele de 17 inch sunt disponibile bicolore și în varianta negru ultra-lucios.

Admiratorii aspectului sportiv se vor convinge că nivelul de echipare Crossland GS Line+ merită toți banii. Acest nivel de echipare nou include jante din aliaj ușor, negre de 17 inch, acoperiș negru și inserție de culoare roșie, scaune ergonomice certificate AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) pentru șofer și pasagerul din față, faruri adaptive LED și lumini spate LED și bare de acoperiș.

Senzația de spațiu generos și scaunele ergonomice AGR de primă clasă ale modelului Crossland sporesc confortul în timpul călătoriilor lungi. În plus, SUV-ul convinge și prin nivelul ridicat de flexibilitate datorat scaunelor spate glisante individual și reglabile în înălțime. Acestea pot fi rabatate fracționat în raport de 60/40 și pot fi deplasate cu până la 150 mm, mărind volumul portbagajului de la 410 la 520 litri în doar câteva secunde. Rabatând complet scaunele spate, volumul portbagajului crește până la 1.255 de litri.

Șoferii vor aprecia în mod deosebit îmbunătățirile pe care Opel le-a adus șasiului modelului Crossland. Inginerii Opel din Rüsselsheim au dezvoltat arcuri și amortizare noi pentru suspensia față cu brațe McPherson și pentru puntea spate cu bară de torsiune. În combinație cu noul arbore intermediar al coloanei de direcție, care îmbunătățește precizia direcției și centrarea volanului, șasiul noului Crossland asigură un echilibru optim între confort și agilitate.

IntelliGrip: tracțiune optimă în orice moment

Cumpărătorii noului Crossland pot adăuga un plus de siguranță dinamicii îmbunătățite de conducere cu IntelliGrip. Acest sistem adaptiv de control al tracțiunii asigură tracțiune și stabilitate optime pe toate tipurile de suprafețe. IntelliGrip oferă următoarele cinci moduri:

 • Normal / pe șosea: „modul Normal” este activat imediat după pornirea modelului Crossland. Tracțiunea și sistemul ESP sunt adaptate pentru condiții de conducere normale în oraș, pe autostradă sau în zone rurale.
 • Zăpadă: acest mod special pentru iarnă asigură tracțiune optimă pe carosabil acoperit cu polei sau cu zăpadă, la viteze de până la 50 km/h. Controlul tracțiunii adaptează patinarea roților din față, reducând viteza roții care patinează și transferând cuplul către cealaltă roată față.
 • Noroi: acest mod permite o patinare mai mare a roților. Această patinare intenționată a roții cu cea mai mică tracțiune atunci când autovehiculul pornește permite îndepărtarea noroiului de pe pneu, putând fi restabilită tracțiunea. În acest timp, mare parte a cuplului este distribuită către roata cu cea mai bună aderență. Acest mod este activ la viteze de până la 80 km/h.
 • Nisip: acest mod permite o patinare redusă, simultană a ambelor roți conduse din față, asigurând înaintarea autovehiculului.
 • ESP oprit: acest mod dezactivează sistemul ESP și tracțiunea la viteze de până la 50 km/h. Din motive de siguranță, IntelliGrip revine automat la „modul normal” la viteze mai mari de 50 km/h.

Șoferii și pasagerii nu se bucură doar de aderență optimă, ci sunt și bine conectați datorită gamei variate de sisteme de infotainment precum sistemul Radio BT, Multimedia Radio și varianta de top, sistemul Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil cu diagonala de 8.0 inch. Sistemele Multimedia sunt, de asemenea, compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. Smartphone-urile compatibile pot fi încărcate în timpul utilizării, prin încărcare wireless. În plus, Crossland oferă serviciul „OpelConnect”1 ca dotare opțională. Navigația în timp real2 cu informații în timp real din trafic și prețuri actuale ale carburantului și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și apelul de urgență garantează călătorii relaxante.

Sisteme de propulsie eficiente cu emisii reduse

Motoare benzină

1.2

1.2 Turbo

1.2 Turbo

1.2 Turbo

Putere maximă (kW/hp) @ rpm

61/83

@ 5,750

81/110

@ 5,500

96/130

@ 5,500

96/130

@ 5,500

Cuplu (Nm @ rpm)

118 @ 1,750

205 @ 1,750

230 @ 1,750

230 @ 1,750

Emisii

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Transmisie

MT5

MT6

MT6

AT6

Date preliminare NEDC3  cunsum combustibil (l/100 km)

Urban

Extra-urban

Mixt

- CO2 g/km

5.6 – 5.4

4.2 – 4.1

4.7 – 4.6

107 – 106

5.9 – 5.8

4.2 – 4.1

4.8 – 4.7

109 – 108

5.7

4.2

4.8 – 4.7

109 – 107

5.9

4.5

5.0 – 4.9

113 – 112

 

Motoare diesel 

1.5 Diesel

1.5 Diesel

Putere maximă (kW/hp) @ rpm

81/110

@ 3,500

88/120

@ 3,750

Cuplu (Nm @ rpm)

250

@ 1,750

300  

@ 1,750

Emisii

Euro 6d

Euro 6d

Transmisie

MT6

AT6

Date preliminare NEDC3  consum combustibil (l/100 km)

Urban

Extra-urban

Mixt

- CO2 g/km

4.8

3.7 – 3.6

3.6 – 3.5
94 – 93

4.4

3.8 – 3.7

3.9 – 3.8
103 – 101

 

Tehnologie de iluminare revoluționară și sisteme de asistență importante

 Primele imagini cu noul Opel CrosslandCălătoriile devin mai relaxante și mai sigure datorită numeroaselor tehnologii și sisteme de asistență ultramoderne de la bordul Opel Crossland. Farurile adaptive cu LED cu funcție de iluminare în viraje, asistent pentru faza lungă și reglare automată a înălțimii fasciculului farurilor asigură o vizibilitate de excepție în întuneric.

Cele mai importante sisteme de asistență ale noului Opel Crossland prezentate pe scurt:

 • Afișajul de pe parbriz proiectează cele mai importante date referitoare la viteză, navigație și sisteme de asistență direct în câmpul vizual al șoferului
 • Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor funcționează la viteze mai mari de 5,0 km/h. Dacă vă apropiați prea repede de un autovehicul sau un pieton din față, sistemul va emite un semnal sonor și va afișa un mesaj în cadrul centrului de informații pentru șofer. Dacă o coliziune este iminentă, sistemul de frânare este pregătit și, dacă este necesar, frânarea de urgență este activată pentru a micșora efectele unei potențiale coliziuni. La viteze mai mici de 30 km/h, sistemul poate opri complet autovehiculul. Dacă viteza depășește 30 km/h, sistemul reduce viteza și șoferul trebuie să frâneze activ.
 • Sistemul de avertizare la părăsirea benzii 
 • Sistemul de detectare a somnolenței șoferului evaluează nivelul de oboseală prin intermediul stilului de conducere și îl avertizează pe șofer dacă este necesar să ia o pauză.
 • Asistentul pentru monitorizarea unghiului mort folosește senzori ultrasonici pentru a alerta referitor la autovehiculele care circulă în părțile laterale ale autovehiculului, printr-o lumină de avertizare în oglinda respectivă.
 • Camera video panoramică pentru marșarier cu unghi de vizualizare de 180 de grade în spatele autovehiculului.
 • Sistemul automat de asistență la parcare identifică locurile adecvate de parcare paralelă și perpendiculară și parchează automat autovehiculul, șoferul trebuie doar să acționeze pedalele și schimbătorul de viteze.
 • Cruise control cu limitator de viteză

Opel va deschide în curând comenzile pentru noul Crossland, care va sosi în reprezentanțe la începutul anului 2021.

 

[1] În funcție de disponibilitatea pe piață a serviciilor „OpelConnect”.

[2] Serviciile de navigație în timp real sunt disponibile gratuit timp de 36 de luni de la activare. După această perioadă, se percep costuri pentru aceste servicii.

[3] Datele preliminare privind consumul de combustibil și emisiile de CO2 date au fost determinate în conformitate cu metodologia procedurii de testare WLTP, iar valorile relevante sunt traduse din nou în NEDC pentru a permite comparabilitatea cu alte vehicule, în conformitate cu reglementările R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1153 și R (UE) nr. 2017/1151.

 

Sus pagina