loading
  • Opel Corsa-e: oferă o autonomie electrică de până la 330 de kilometri (WLTP1)
  • 100kW (136 cp) în fiecare Corsa-e
  • Siguranță activă: sistemele includ asistența privind viteza adaptivă
  • Farurile IntelliLux LED® matrix disponibile în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni

Cea de-a șasea generație Opel Corsa devine electricăRüsselsheim.  Opel devine electric. Odată cu cea de-a șasea generație de modele Corsa complet noi, producătorul german oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de până la 330 de kilometri (WLTP1, cifră provizorie). Opel a ales cel mai cunoscut model al mărcii pentru ca mobilitatea electrică să își depășească existența de nișă. Opel Corsa este cel mai bine vândut model. Peste 13,6 milioane de unități au fost produse de la premiera mondială din 1982. Corsa a asigurat mobilitatea pentru milioane de oameni, iar acum le oferă acces la conducerea fără emisii. Registrul de comenzi pentru cea de-a șasea generație Corsa se va deschide în curând, începând cu modelul Corsa-e, ce va fi urmat de versiunile pe benzină și diesel.

Puterea dezvoltată este de 100 kW (136 cp), autonomia de până la 330 km1

Opel produce autoturisme de 120 de ani și întotdeauna a pus tehnologia la dispoziția unui public larg de cumpărători de autoturisme. Noul Corsa-e oferă mobilitate electrică de ultimă oră. Cu o autonomie de până la 330 km conform WLTP1, modelul Corsa-e cu 5 locuri este adecvat pentru utilizare zilnică, nerestricționată. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Modelul Corsa-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare – prin cablu, stație de încărcare sau încărcare de mare viteză – în timp ce bateria beneficiază de o garanție de 8 ani. Nivelul de încărcare poate fi consultat cu ajutorul aplicației „myOpel”, pentru a putea optimiza în orice moment timpii și costurile de încărcare.

În plus, autonomia poate fi adaptată de către șofer, care are la dispoziție trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Sport crește agilitatea și dinamica de conducere, cu o scădere moderată a autonomiei. În modul Eco, autovehiculul Corsa-e devine un alergător de anduranță, sporind semnificativ autonomia, cu impact minim asupra confortului.

Sistemul de propulsie al modelului Corsa-e îmbină conducerea fără emisii cu plăcerea de a conduce. Datorită puterii generate de 100 kW (136 cp) și unui cuplu maxim instantaneu de 260 Nm, printre caracteristici se numără răspunsul rapid, agilitatea și performanța dinamică. Modelul Corsa-e are nevoie de numai 2,8 secunde2 pentru a accelera de la zero la 50 km/h și de numai 8,1 secunde2 de la zero la 100 km/h, la fel ca autovehiculele sport.

Modelul Corsa-e își datorează aspectul dinamic designului sportiv și păstrează dimensiunile exterioare compacte ale generațiilor anterioare. Având o lungime de 4,06 metri, Corsa rămâne un autovehicul cu cinci locuri agil, practic și bine configurat. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă față de versiunea anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm. Centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea și dinamica de conducere. Reacțiile sunt mai dinamice, pentru mai multă plăcere de a conduce. Interiorul modern, cu un post de conducere complet digitalizat, poate fi îmbunătățit și mai mult prin scaune cu tapițerie din piele.

Siguranța pe primul loc: Faruri IntelliLux LED® Matrix, asistență privind unghiul mort, sistemul Flank-Guard

Tehnologiile și sistemele de asistență care sunt întâlnite de obicei în segmentele de piață superioare își fac debutul în cadrul modelului Corsa-e. Dotările de top includ farurile adaptive, cu funcție anti-orbire IntelliLux LED® matrix , pe care Opel le oferă pentru prima dată în segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri, controlate de camera frontală de înaltă rezoluție de ultimă generație, adaptează în mod continuu fasciculului luminos la fiecare situaţie din trafic și din mediul înconjurător. Sistemele de asistență pentru șofer avansate oferă siguranță suplimentară, tangibilă. Datorită noului sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere cu ajutorul camerei video frontale poate detecta acum informații suplimentare, cum ar fi indicatoarele rutiere cu LED-uri. Pe ecran sunt afișate, de asemenea, limitele de viteză memorate în sistem. Tempomatul adaptiv bazat pe tehnologie radar și sistemul Flank-Guard pe bază de senzori debutează în cadrul noului model Corsa. De asemenea, sunt disponibile sisteme precum asistența privind unghiul mort și o varietate de asistenți la parcare.

Sistemele multimedia cu serviciul de telematică „Opel Connect”

Noile sisteme de infotainment asigură conectarea completă a șoferilor și pasagerilor noului model Corsa. Sistemul Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7", precum și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10" includ, de asemenea, noul serviciu de telematică „Opel Connect”. Funcții utile, precum navigație live cu informații în timp real din trafic și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, le oferă șoferului și pasagerilor mai multă liniște sufletească.

 

1 Date preliminare ce au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP. Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.

Valori preliminare

Sus pagina