loading
  • Siguranța pe primul loc: avertizare privind unghiul mort, cameră video pentru vedere în partea din spate, sistem de asistență la vânt lateral, avertizare privind părăsirea benzii de circulație
  • Complet conectat: Navi 50 IntelliLink Pro cu Apple CarPlay și Android Auto
  • Pentru orice utilizare: patru lungimi, trei înălțimi și peste 150 de variante din fabrică
  • Birou mobil: depozitare inteligentă precum torpedoul FlexTray
  • Aspect atractiv: parte frontală specifică Opel, cu lumini diurne LED integrate în faruri
  • Complet nouă: Opel are cea mai tânără flotă de autovehicule comerciale ușoare de pe piață, ce include modelele Movano, Vivaro și Combo Cargo

Noul Opel Movano: nivel ridicat de siguranță și flexibilitate, conectativitate de topRüsselsheim.  Noul Opel Movano este mai modern și mai ușor de utilizat ca niciodată. Noul design al părții frontale indică în mod clar apartenența modelului Movano la gama de autovehicule Opel. Numeroasele sisteme și tehnologii de asistență sporesc nivelul de siguranță și confortul în timpul lucrului. Printre acestea se numără camera video pentru care asigură o vizibilitate optimă în partea din spate a autovehiculului. Funcții precum avertizarea privind unghiul mort și cea privind părăsirea benzii de circulație sporesc, de asemenea, siguranța celorlalți participanți la trafic. Oferta excelentă în materie de conectivitate și infotainment este compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto și include, de asemenea, un ecran tactil sensibil de 7". Smartphone-urile pot fi încărcate fără fir. Cu noul Opel Movano, marca germană își consolideză cea mai tânără flotă de autovehicule comerciale ușoare de pe piață. Aceasta mai include de noul Vivaro și Combo Cargo.

Postul de conducere al noului Movano este configurat ca un birou mobil modern. Cu un total de 22 de compartimente și spații de depozitare, este loc pentru toate cele necesare în activitatea zilnică. Designul inteligent, precum cel al torpedoului FlexTray cu o capacitate de până la 10,5 litri, care se poate deschide ca un sertar, ușurează viața la bordul autovehiculului. Scaunul cu suspensie pneumatică asigură întotdeauna o călătorie confortabilă pentru șofer.

Ca și până acum, noul Movano panel van este disponibil în patru variante de lungime și trei de înălțime, cu o masă maximă admisă de până la 4,5 tone și un volum de încărcare de 17 metri cubi. 150 de variante diferite de caroserie și conversii sunt oferite din fabrică. În funcție de variantă, Movano poate transporta până la cinci europaleți. Datorită noilor mânere de pe pereții laterali și sistemului de iluminat LED, compartimentul de încărcare este acum mai ușor de utilizat.

„Noul Opel Movano este partenerul de lucru perfect, fiind ideal pentru șoferii care îl utilizează în scopuri comerciale. De aceea, proiectanții noștri s-au concentrat pe optimizarea autovehiculului ca un pachet complet extrem de eficient. Acest lucru se reflectă în numeroasele sisteme și tehnologii de asistență, precum și în ergonomia ridicată și spațiile de depozitare”, a declarat Tobias Stöver, manager Opel pentru autovehicule comerciale ușoare. „Cu Movano, continuăm să implementăm în mod consecvent strategia noastră de creștere în segmentul de autovehicule comerciale ușoare. Alături de modelul Vivaro prezentat recent și Combo Cargo lansat cu succes, vom oferi cea mai tânără gamă de autovehicule comerciale ușoare de pe piață, consolidându-ne poziția de marcă germană de încredere, pentru toată lumea”.

Cu circa 170.000 de unități vândute până în prezent, Movano este foarte popular în segmentul E de autovehicule utilitare. În ultimii doi ani s-a clasat cu regularitate în top 10 cele mai bine vândute autovehicule utilitare din clasa sa. Cu 20.000 - 25.000 de unități pe an, vânzările autovehiculului Movano au crescut cu până la 40% comparativ cu 2013. Noul Movano mai eficient și mai practic subliniază importanța strategiei Opel de creștere în segmentul de autovehicule comerciale ușoare, parte a planului strategic PACE! de revenire la o rentabilitate sustenabilă.

Nivel ridicat de siguranță: sistem de asistență la vânt lateral, avertizare privind unghiul mort, cameră video pentru vedere în partea din spate

Noul Opel Movano: nivel ridicat de siguranță și flexibilitate, conectativitate de topNumeroasele sisteme de asistență pentru șofer, disponibile în premieră pe Movano și care nu sunt oferite de modelele concurente, asigură o călătorie mai relaxată și, mai presus de toate, mai sigură. Sistemul de monitorizare a unghiului mort și camera video pentru vedere în partea din spate asigură o vizibilitate optimă de jur-împrejur. Deja oferită pentru modelul Combo, o cameră video specială din dotarea modelului Movano îi arată șoferului ce se întâmplă în spatele autovehiculului în timpul deplasării; în cazul versiunilor panel van cu un perete despărțitor între postul de conducere și compartimentul de încărcare, șoferii nu trebuie să se mai bazeze doar pe oglinzile exterioare. Imaginea este afișată pe ecranul de 7". Dacă șoferul cuplează treapta de marșarier, această cameră este dezactivată și înlocuită cu cea pentru mersul înapoi. Noua cameră video va fi disponibilă cu senzori de parcare față și spate incluși în pachetul „Parcare simplă și Vizibilitate”.

Avertizarea privind unghiul mort previne impactul cu ceilalți participanți la trafic, de exemplu bicicliști. Obiectele în mișcare, cum ar fi bicicletele sau motocicletele, pe care șoferul nu le poate vedea în mod normal din postul de conducere, sunt detectate de senzori cu ultrasunete. La detectarea unui obiect în unghiul mort, un indicator LED de avertizare se aprinde în oglinda exterioară de pe partea respectivă. Acesta începe să lumineze intermitent dacă șoferul activează semnalizatorul de direcție pentru această parte.

Avertizarea privind părăsirea benzii de circulație este activată la viteze de peste 30 km/h. În cazul în care autovehiculul Movano părăsește banda în mod neintenționat, sistemul emite un semnal sonor și afișează o avertizare pe ecranul cu informații. Senzorii de parcare față și spate facilitează parcarea. În timpul manevrelor la viteze mai mici de 12 km/h, senzorii cu ultrasunete avertizează șoferul cu privire la obstacolele din fața și din spatele autovehiculului prin semnale sonore și un semnal vizual pe afișajul cu informații pentru șofer. Dacă autovehiculul este echipat cu un sistem multimedia, o imagine cu zona din spatele autovehiculului este afișată pe ecranul de 7".

Sistemul de asistență la vânt lateral este o altă tehnologie importantă din dotarea noului Movano. Autovehiculele de mari dimensiuni, cum ar fi cele de transport persoane sau panel van sunt vulnerabile la vânt lateral, în special pe poduri. În astfel de condiții, sistemul standard de asistență la vânt lateral menține autovehiculul sub control prin activarea ESP (șoferul este informat prin simbolul de vânt afișat pe ecranul cu informații). Dotarea standard a noului Movano mai include și ștergătoare de parbriz automate și faruri automate cu funcție anti-orbire.

Numeroasele sisteme de asistență ale noului Movano sporesc siguranța membrilor echipei. Scaunele cu reglare multiplă sporesc nivelul de confort, permițându-i șoferului să părăsească autovehiculul relaxat după o călătorie lungă. Scaunele confort opționale pentru șofer și pasagerul din față sunt prevăzute cu suport lombar reglabil. Dacă autovehiculul Movano se deplasează frecvent pe suprafețe denivelate, șoferul va aprecia cu siguranță scaunul cu suspensie pneumatică. Acesta poate ajusta amortizarea în funcție de preferințe.

Gamă extinsă: un Movano pentru orice cerință

Peste 150 de versiuni ale modelului Movano sunt disponibile din fabrică – de la panel van, autoșasiu, autoplatformă și pentru transport persoane până la conversiile dropside, basculantă și box body. Variantele Movano panel van sunt disponibile cu o lungime de încărcare de până la 4,38 m, o înălțime de încărcare de până la 2,14 m și un volum de încărcare de până la 17 m3. În funcție de variantă, masa maximă admisă ajunge la 4,5 tone; sarcina utilă maximă este de 2,4 tone. Movano este și un excelent autovehicul de tractare, putând tracta o sarcină de până la 3,5 tone.

Noul Movano oferă mai multe funcții pentru o utilizare mai simplă a compartimentului de încărcare. Noile mânere de pe montanții B și D sporesc siguranța la intrarea în și ieșirea din autovehicul, iar sistemul de iluminat cu tehnologie LED îmbunătățește vizibilitatea în partea din spate a versiunii panel van. Ușa laterală glisantă este suficient de mare pentru a permite încărcarea unui europalet. În funcție de versiune, în compartimentul de încărcare pot fi depozitați până la cinci europaleți.

Spațiu de lucru conectat pe roți: biroul mobil modern

Postul de lucru îmbunătățit are aspectul unui spațiu de lucru modern. Noul Movano oferă 22 de spații de depozitare opționale, în total 104 litri de spațiu suplimentar. Sunt disponibile compartimente amplasate ergonomic, cu și fără capace, inclusiv buzunarele de pe uși. Torpedoul FlexTray de pe partea pasagerului, care se deschide ca un sertar, este deosebit de practic. Acesta are o capacitate de până la 10,5 l. Aici pot fi depozitate documente în format A4, nepliate.

Afișajul pentru sistemul de infotainment și navigație este integrat în mod optim în panoul de instrumente cu un design nou. Sistemul Navi 50 IntelliLink Pro debutează pe noul Movano. Acest sistem îmbunătățit este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, asigurând astfel o conectivitate excelentă. Este mai rapid față de versiunea anterioară și dispune de un ecran tactil capacitiv de 7", pentru o operare confortabilă. Smartphone-urile pot fi conectate prin Bluetooth sau USB. Încărcarea fără fir reprezintă, de asemenea, o noutate pentru Movano.

Sus pagina