loading
  • 300 CP și tracțiune integrală: noul Grandland X Hybrid4 desăvârșește oferta de SUV-uri Opel
  • Patru moduri de conducere: complet electric, hibrid, tracțiune integrală și sport
  • Confortabil: încărcare completă a bateriei litiu-ion în doar 1 oră și 50 de minute
  • Eficient: frânarea regenerativă transformă decelerarea în energie electrică
  • Întregul portofoliu de produse va fi electrificat până în 2024

300 CP și tracțiune integrală: versiunea hibrid plug-in Opel Grandland XRüsselsheim. Întregul portofoliu de produse va fi electrificat până în 2024. Producătorul auto german continuă să implementeze acest element cheie al planului strategic PACE! lansând noua versiune PHEV (hibrid plug-in) cu tracțiune integrală a modelului Grandland X. Desăvârșind oferta de SUV-uri Opel (care mai cuprinde Crossland X și Mokka X), elegantul Grandland X Hybrid4 cu o capotă neagră opțională combină puterea unui motor pe benzină supraalimentat de 1,6 l cu două motoare electrice, pentru o putere totală a sistemului de până la 300 CP. Consumul preliminar conform ciclului WLTP1/NEDC2 (ponderat, mixt) este de 2,2 l/100 km cu emisii de CO2 de 49 g/km. Registrul de comenzi va fi deschis în următoarele săptămâni (Germania), iar primele livrări către clienți vor avea loc la începutul anului 2020; astfel, primul hibrid plug-in de la Opel va contribui la electrificarea întregului portofoliu de produse al mărcii germane până în 2024. De asemenea, face parte din strategia producătorului auto de respectare a limitelor de emisii de CO2 viitoare. Un alt pas în cadrul acestui proces, care include și motoare cu ardere internă deosebit de eficiente, va fi lansarea versiunii complet electrice pe baterie a următoarei generații Opel Corsa, ale cărei vânzări vor începe în acest an.

Noul PHEV oferă cea mai modernă tehnologie hibrid plug-in. Sistemul de propulsie al autovehiculului Grandland X Hybrid4 include:

  • un motor pe benzină cu 4 cilindri supraalimentat de 147 kW/200 CP și 1,6 litri, cu sistem de injecție directă, certificat WLTP, care respectă prevederile standardului de emisii Euro 6d-TEMP, special adaptat pentru modelul hibrid,
  • și un sistem de propulsie cu două motoare electrice de 80 kW/109 CP, tracțiune integrală și baterie litiu-ion de 13,2 kWh. Motorul electric frontal este cuplat la o transmisie automată electrificată, cu 8 trepte de viteză. Cel de-al doilea motor electric, invertorul și diferențialul sunt integrate în puntea spate acționată electric pentru a furniza tracțiune integrală la cerere.

300 CP și tracțiune integrală: versiunea hibrid plug-in Opel Grandland XMotorul pe benzină va acoperi în principal deplasarea cu viteze medii și mari, în timp ce deplasarea la viteze mai mici va fi acoperită de partea electrică a grupului motopropulsor. Opel Grandland X Hybrid4 poate parcurge până la 50 km în modul complet electric în cadrul ciclului de conducere WLTP (60 km conform ciclului NEDC). Studiile au arătat că, în Germania, 80% din toate călătoriile zilnice implică parcurgerea unor distanțe mai mici de 50 km; așadar, acești clienți pot conduce în cele mai multe deplasări modelul Grandland X Hybrid4 cu zero emisii.

Grandland X Hybrid4 va oferi patru moduri de conducere – electric, hibrid, tracțiune integrală și sport – permițând șoferilor să adapteze caracteristicile autovehiculului la preferințele personale sau condițiile de trafic specifice. De exemplu, selectarea modului hibrid comută automat autovehiculul în cea mai eficientă metodă de propulsie, cu posibilitatea de a trece în modul electric pentru o deplasare cu zero emisii în centrul orașului. Selectarea modului de tracțiune integrală activează puntea spate electrificată pentru o forță maximă de tracțiune pe toate tipurile de drumuri.

Priza pentru încărcarea bateriei prin intermediul încărcătorului de 3,3 kW integrat (o versiune de 6,6 kW este disponibilă opțional) este amplasată confortabil pe partea opusă celei în care se află bușonul rezervorului de carburant, în timp ce bateria este instalată sub scaunele din spate pentru optimizarea spațiului în habitaclu și portbagaj.

Timpul de încărcare depinde de tipul de încărcător utilizat. Pe lângă cablul furnizat împreună cu autovehiculul pentru încărcarea de la o priză de uz casnic, Opel va oferi dispozitive pentru încărcarea rapidă la stațiile publice și stațiile de încărcare la domiciliu. De exemplu, o încărcare completă a bateriei cu ajutorul unei stații de încărcare de 7,4 kW durează aproximativ 1 oră și 50 de minute.

Navigația conectată oferită de sistemul infotainment Navi 5.0 IntelliLink îl ajută pe șofer să găsească traseul și îl ghidează către stația de încărcare selectată.

Grandland X Hybrid4 va fi disponibil, de asemenea, cu noul serviciu telematic, Opel Connect. Funcții utile, precum navigația live cu informații în timp real din trafic, verificarea datelor principale ale autovehiculului prin intermediul unei aplicații, legătură directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, le oferă șoferului și pasagerilor mai mult confort, eficiență și siguranță sporită. Puteți beneficia de asistență în doar câteva secunde apăsând butonul roșu. În cazul în care dispozitivele de tensionare a centurilor de siguranță sau airbagurile sunt declanșate, apelul de urgență este inițiat automat.

„Conducerea cu o pedală”: reducerea vitezei cu pedala de accelerație

Pentru sporirea eficienței, Grandland X Hybrid4 este echipat cu un sistem de frânare regenerativă, care recuperează energia generată la frânare sau decelerare. În cazul unui sistem de frânare convențional, energia mecanică generată de frecarea la nivelul frânelor se pierde sub formă de căldură. Transformând acest surplus de energie cinetică în energie electrică și utilizând-o imediat sau stocând-o în baterie, autonomia în modul complet electric a autovehiculului Grandland X Hybrid4 poate crește, în medie, cu până la 10%.

Șoferul poate comuta la „regenerare la cerere” pentru o recuperare maximă a energiei. Cuplul de blocare al motorului electric este atât de ridicat încât pedala de frână nu mai trebuie apăsată pentru a reduce viteza până la o oprire completă în traficul normal. Astfel, Grandland X Hybrid4 este controlat prin intermediul pedalei de accelerație (conducerea cu o pedală).

Pentru valorificarea sistemului electric de înaltă tensiune (300 V), Grandland X Hybrid4 este echipat cu un compresor de climatizare electric și un încălzitor electric.

Noul Grandland X Hybrid4 face parte din avangarda noii generații de autovehicule electrificate Opel. În timp ce modelul Ampera-e va continua să fie comercializat pe anumite piețe, Opel va lansa în interval de 20 de luni noul Corsa, noul autovehicul multifuncțional Zafira Life, noul autovehicul comercial ușor Vivaro și succesorul modelului Mokka X – fiecare dintre acestea cu o versiune complet electrică.

 

1 Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt preliminare și au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP (R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151). Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi față de datele oficiale din aprobarea de tip finală.

2 Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt preliminare și au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP, iar valorile relevante sunt convertite în valori NEDC în scopuri de comparație cu alte autovehicule, conform regulamentelor R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1153 și R (UE) nr. 2017/1151. Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi față de datele oficiale din aprobarea de tip finală.

Sus pagina