loading
  • Noul Opel Corsa electric: oferă o autonomie electrică de 330 kilometri (WLTP1)
  • 100 kW (136 cp) pentru noul Corsa electric
  • Siguranță activă: sistemele includ asistența privind viteza adaptivă
  • Farurile IntelliLux LED® disponibile în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni

 

Cea de-a șasea generație de Opel Corsa devine electricăRüsselsheim.  Opel devine electric. Cu ajutorul celei de-a șasea generații complet noi de autovehicule Corsa, producătorul german oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de 330 de kilometri (WLTP[1], cifră provizorie). Opel Corsa este cel mai bine vândut model. Peste 13,6 milioane de unități au fost produse de la premiera mondială din 1982. Corsa a asigurat mobilitatea pentru milioane de oameni, iar acum le oferă acces la conducerea fără emisii.

Date impresionante: putere de 100 kW (136 cp), autonomie de 330 km1

Opel produce autoturisme de 120 de ani și întotdeauna a pus tehnologia la dispoziția unui public larg de cumpărători de autoturisme. Noul Corsa electric oferă mobilitate electrică de ultimă oră. Cu o autonomie de 330 km conform WLTP1, modelul Corsa electric cu 5 locuri este potrivit pentru utilizarea zilnică, nerestricționată. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Modelul Corsa electric este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare – prin cablu, stație de încărcare sau încărcare de mare viteză – în timp ce bateria beneficiază de o garanție de 8 ani. Nivelul de încărcare poate fi consultat cu ajutorul aplicației „myOpel”, pentru a putea optimiza în orice moment timpii și costurile de încărcare.

În plus, autonomia poate fi adaptată de către șofer, care are la dispoziție trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Sport crește agilitatea și dinamica de conducere, cu o scădere moderată a autonomiei. În modul Eco, autovehiculul Corsa electric devine un alergător de anduranță, sporind semnificativ autonomia, cu impact minim asupra confortului.

Sistemul de propulsie al modelului Corsa electric îmbină conducerea fără emisii cu plăcerea de a conduce. Datorită puterii generate de 100 kW (136 cp) și unui cuplu maxim instantaneu de 260 Nm, printre caracteristici se numără răspunsul rapid, agilitatea și performanța dinamică. Modelul Corsa electric are nevoie de numai 2,8 secunde[2] pentru a accelera de la zero la 50 km/h și de numai 8,1 secunde2 de la zero la 100 km/h, la fel ca autovehiculele sport.

Modelul Corsa electric își datorează aspectul dinamic designului sportiv și păstrează dimensiunile exterioare compacte ale generațiilor anterioare. Având o lungime de 4,06 metri, Corsa rămâne un autovehicul cu cinci locuri agil, practic și bine configurat. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă față de versiunea anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm. Centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea și dinamica de conducere. Reacțiile sunt mai dinamice, pentru mai multă plăcere de a conduce. Interiorul modern, cu un post de conducere complet digitalizat, poate fi îmbunătățit și mai mult prin scaune cu tapițerie din piele.

Siguranța pe primul loc: faruri IntelliLux LED® Matrix, asistență privind unghiul mort, sistemul Flank-Guard pe bază de senzori

Tehnologiile și sistemele de asistență care sunt întâlnite de obicei în segmentele de piață superioare își fac debutul în cadrul modelului Corsa electric. Dotările de top includ farurile adaptive, cu funcție anti-orbire IntelliLux LED® matrix , pe care Opel le oferă pentru prima dată în segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri, controlate de camera frontală de ultimă generație, adaptează în mod continuu fasciculului luminos la fiecare situaţie din trafic. Sistemele avansate de asistență pentru șofer oferă siguranță suplimentară, tangibilă. Datorită noului sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere cu ajutorul camerei video frontale poate detecta acum informații suplimentare, cum ar fi indicatoarele rutiere cu LED-uri. Pe ecran sunt afișate, de asemenea, limitele de viteză memorate în sistem.

Tempomatul adaptiv pe bază de radar și sistemul Flank-Guard pe bază de senzori debutează în echiparea noului model Corsa. De asemenea, sunt disponibile sisteme precum asistența privind unghiul mort și o varietate de sisteme de asistență la parcare.

Sistemele multimedia cu serviciul de telematică „Opel Connect”

Sistemul Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7", precum și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10" includ, de asemenea, noul serviciu de telematică „Opel Connect”. Funcții utile, precum navigație live cu informații în timp real din trafic și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, le oferă șoferului și pasagerilor mai multă siguranță și mai mult confort.

 


[1] Date preliminare ce au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP. Aprobarea de tip CE și certificatul de conformitate nu sunt disponibile încă. Valorile preliminare pot diferi de datele oficiale din aprobarea de tip finală.

[2] Valori preliminare

Sus pagina