loading
  • Niciun compromis: sistem de tracțiune integrală Dangel, special conceput pentru modelul Combo Cargo
  • Nicio sarcină prea dificilă: modelul 4x4 Combo se caracterizează printr-o capacitate de încărcare, economie de carburant și forță de tracțiune remarcabile
  • Niciun teren prea greu: gardă la sol mai ridicată și protecție în partea inferioară a caroseriei

 

Aderență optimă: tracțiune integrală pentru noul Opel Combo CargoRüsselsheim.  Profesioniștii care doresc un autovehicul utilitar compact de la un producător german, care nu oferă doar cele mai bune valori din clasa sa în materie de capacitate de încărcare, economie de carburant și emisii de CO2, ci și aderența suplimentară asigurată de un sistem de tracțiune integrală selectabil, pot adăuga acum Opel Combo Cargo pe lista lor de cumpărături. Datorită sistemului său de tracțiune integrală, noul Combo poate fi condus pe orice fel de teren.

Conversia Combo într-un model 4x4 este asigurată de Dangel. Specialiștii în sisteme de tracțiune din Alsacia au avut o contribuție semnificativă la proiectarea și dezvoltarea noului Combo, desemnat “International Van of the Year 2019” de către un juriu format din ziariști din 25 de țări europene. Sistemele de direcție și suspensie, de exemplu, sunt optimizate pentru tracțiune integrală.

Modurile de conducere „Eco” cu tracțiune pe puntea față și „Auto 4WD”

Șoferii pot alege între două moduri de conducere – „Eco” și „Auto 4WD” prin intermediul unui buton rotativ de pe panoul de instrumente. În modul „Eco”, sistemul 4x4 este dezactivat, autovehiculul Combo Cargo deplasându-se doar cu tracțiune pe puntea față, pentru a reduce consumul de carburant, emisiile poluante și uzura pneurilor.

Pe teren accidentat, șoferul poate comuta în modul „Auto 4WD” fără a opri. Astfel, vâscocuplajul diferențialului central distribuie o parte din cuplu pe puntea spate atunci când roțile din față pierd din aderență.

În condiții și mai dificile, șoferul poate selecta „R. Lock” pentru blocarea suplimentară a punții spate. Un diferențial spate autoblocabil este disponibil opțional pentru menținerea tracțiunii în cele mai severe condiții de deplasare.

Sistemul de tracțiune integrală poate fi achiziționat în Germania la un preț de 6.400 € (preț recomandat în Germania, fără TVA). Pentru piața noastră, prețul și data de deschidere a registrelor de comenzi urmează să fie comunicate la o dată ulterioară.

Modelul 4x4 Combo Cargo este prevăzut standard cu sistemul de siguranță activă ESP, plăci de protecție pentru motor și transmisie și o gardă la sol mai ridicată cu 20 mm. În plus, o protecție pentru rezervorul de carburant și puntea spate, precum și o gardă la sol mai ridicată cu 80 mm sunt disponibile opțional.

La fel ca în cazul Combo Life și restul autovehiculelor din gama Combo Cargo, varianta 4x4 dorește să ofere o eficiență ridicată și un cost de proprietate redus. O contribuție importantă la îndeplinirea acestor obiective o are motorul diesel de 1,5 l și 96 kW/130 cp cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză, care respectă deja cerințele stricte ale standardului Euro 6d-TEMP (consum de carburant NEDC[1]: urban 6,0 l/100 km, extra-urban 5,1 l/100 km, mixt 5,4 l/100 km, 144 g de CO2/km; consum de carburant WLTP[2]: 6,8 l/100 km, 179 g de CO2/km).

Cele mai bune funcții din clasa sa și sisteme de asistență pentru șofer

Pe lângă o lungime a spațiului de încărcare de până la 3.440 mm și o sarcină utilă de până la 880 kg, cele mai bune valori din clasa sa, modelul 4x4 Combo Cargo cu o lungime de până la 4.753 mm este echipat și cu oferta unică de sisteme de asistență pentru șofer, întâlnite la celelalte autovehicule comerciale ușoare Combo și autoturismul Combo Life.

Gama de echipamente utile include tempomatul automat, sistemul de detectare a somnolenței șoferului, funcția de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, sistemul de monitorizare a unghiului mort lateral și head-up display.

Disponibilă opțional, camera video panoramică pentru marșarier este oferită în exclusivitate pentru toate autovehiculele comerciale ușoare din gama Combo, inclusiv pentru 4x4 Cargo, sporind vizibilitatea în partea din spate, în special când autovehiculul este complet încărcat, în timp ce o a doua cameră video integrată în oglinda exterioară de pe partea pasagerului reduce unghiul mort.

Deosebit de utile sunt spațiul mare dintre pasajele roților din spate, permițând autovehiculului Combo Cargo să transporte până la doi europaleți, și trapa opțională din plafon care permite depozitarea în poziție oblică a obiectelor mai lungi, precum scânduri și scări.

Utilitatea modelului Combo Cargo pentru profesioniști este sporită de habitaclul practic și atractiv, asemănător cu cel al unui autoturism, și de sistemele infotainment avansate care îi mențin pe șoferi conectați și îi ghidează pe traseul optim. Sistemele Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro pot fi controlate simplu prin intermediul ecranului tactil color de 8". Ambele sisteme sunt compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto.

Vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu navigație integrată ce include hărți rutiere pentru țările europene și afișaj 3D oferă și actualizări TMC (canal pentru informații din trafic).


[1] Valori măsurate în ciclul WLTP și convertite în valori NEDC pentru comparație.

[2] Exclusiv în scop informativ, a nu se confunda cu valorile NEDC oficiale:

Sus pagina